Word flexibel in een tijd dat zeer veel logica verdwenen is  |  23 februari 2020  |  Oth - Ellen Rauh

Word flexibel in een tijd dat zeer veel logica verdwenen is

Het coronavirus: een wake-up call dat mensen geen controle hebben over alles

Het coronavirus zal een grote impact – een zeer grote impact – hebben op statistieken, waar wij vaak smalend over doen. Al die lange termijn voorspellingen: van 'over tien jaar' en 'over twintig jaar'. Wij zouden zeggen: gooi ze onmiddellijk in de vuilnisbak. Het zijn angstzaaierijen. Voorspellingen in oude culturen die waren er wel degelijk, maar nooit gebaseerd op digitale statistieken. Een zeer belangrijk element ontbreekt in al die statistieken: de toevalligheden zoals wij het noemden.

Een virus houdt zich niet aan grenzen. En kijk wat er gebeurt: steeds meer begrenzingen ontstaan. Begrenzingen van dorpen, begrenzingen van steden, en dan hebben wij het nog niet eens over de landsgrenzen die ooit bedacht zijn door mensen. Eén virus kan oorlogen totaal nutteloos maken. Eén virus kan geboden die uitgaan van geloven totaal nutteloos maken. Het houdt geen rekening met ras, met geloof, met rijk, met arm, met landsgrenzen. Het 'is'. En het is een wake-up call dat mensen geen controle hebben over alles.

We geven een heel klein plastisch voorbeeld: China die een miljoenenstad op slot zet. Stel je eens voor in het kleine Nederland, dat heel Amsterdam op slot gaat. Wat moet er gebeuren als niemand meer op straat mag zijn? Stel je eens voor: waar blijven al die daklozen? Wat gebeurt er met politie? Evenementen gaan niet door, die allemaal doorberekend zijn in digitale voorspellingen van winst, veiligheid, verlies. Alles telt niet meer. Zo'n stad is bijna niet op slot te zetten. Maar je ziet het gebeuren in verschillende landen. Een heel gebied hermetisch afgesloten en iedereen moet binnen blijven. Weg zogenaamde verplichtingen: "Je moet naar de kerk". "Nee, je màg niet naar de kerk". Zeer veel nieuwe verboden en tegelijkertijd zeer veel vrijheden. Want een heleboel 'mag' niet meer, maar een heleboel 'moet' ook niet meer.

De hele toeristische sector komt enorm onder druk te staan. Al die mensen die de vrijheid ervaren dat elke mooie plek op Aarde door hen bezocht 'moet' worden of 'mag' worden. Kijk eens: vliegschaamte wordt ineens vliegangst. Angst om in een vliegtuig te zitten, angst om naar massabijeenkomsten te gaan. Voed je vooral niet met angst zouden wij zeggen.

En wederom komen wij terug op het grote belang van het beheer van je eigen unieke aura. Je enige immuniteitsveld.

Er zullen nog veel meer onverwachte dingen gebeuren die alle lange termijn visies totaal aan gruzelementen zullen gooien. Wat is veiligheid? Wat is vrijheid? De grootste aanslag die dit virus heeft, de grootste gevolgen van dit virus op de hele wereld, is de welvaart. De welvaart is niet meer vanzelfsprekend. Dat alles te koop is, is niet meer vanzelfsprekend. Dat je overal zomaar naartoe kunt, is niet meer vanzelfsprekend. Zeer veel vanzelfsprekende vrijheden die te maken hebben met welvaart, zijn niet meer vanzelfsprekend. Dit zal zeer veel mensen aan het denken zetten en anderen zullen er totaal niet mee bezig zijn.

Neem je verantwoordelijkheid

Iedereen hier aanwezig wijzen wij op je verantwoordelijkheid. Velen van jullie en elk van jullie heeft zich bijgeschoold in allerlei technieken om energetisch sprankelend en vitaal te zijn. Maar het weten is niet genoeg. Nu worden jullie allemaal verantwoordelijk voor je eigen aura. Geen enkel geloof, geen enkel vertrouwen is nu genoeg. Het weten is niet genoeg. Het erop vertrouwen is niet genoeg. Het enige wat jullie kunnen doen, is je aura onderhouden. Onderhouden! Onderhouden, met de technieken die je geleerd hebt en anders wordt het hoog tijd om ze te activeren.

Laat los wat zogenaamd gezond is. Bepaal zelf hoe jij je voelt, waar jij actief van wordt, waar jij vitaal van wordt, waar jij ontspannen van wordt. Want al die facetten kunnen nu onder druk komen te staan. Ben je gespannen door vage dingen? En je hebt geen idee waarvan? Ga dan niet zoeken waar het eventueel aan zou kunnen liggen. Maar neem actie. Neem onmiddellijk actie, door datgene te doen waar jij ontspannen van wordt. Neemt jouw denken de overhand door te piekeren? Neem absoluut onmiddellijk de controle over en ga denken aan iets anders.

Lees hierover meer in het boek TRANSPARANTIE - NIEUWSGIERIGHEID WIJST JE DE WEG >

Ben jij emotioneel omwille van vage dingen, neem actie. Ga oefeningen doen waardoor jouw gevoel van beklemming, van angst, weg mag gaan. Het enige wat nooit te onderdrukken is, zijn emoties. Geef ze liefdevol de ruimte om te gaan. Beperkend denken moet je nooit laten voortduren. Neem een beslissing. Word de baas en denk aan iets anders. Spanning kan het gevolg zijn van het piekeren van je denken, het vasthouden van emoties en dan ligt het eraan waar jij ontspannen van wordt. Is het door het vasthouden van emoties? Geef je emoties dan de ruimte. Is het door piekeren vanuit jouw mentale vermogen? Word zeer kordaat. Eis discipline en beslis waar jij aan 'wil' denken. Dan komt je denken in rust en ontspanning. Je emoties komen tot ontspanning door ze te laten gaan.

Ben je fysiek moe? Ook dat kan. Ga dan vooral geen fysieke inspanningen doen omdat dat zogenaamd gezond is. Word je eigen baas. Kruip in je mand. Ga naar bed en geef je lichaam de kans om te ontspannen. Daar ligt vaak een hele grote valkuil: "Je moet bewegen!", "Je moet sporten!", terwijl je lichaam doodmoe is of misschien wel een beetje schots en scheef staat. Dan is het een aanslag op jouw lichaam. Zeer veel mensen doen vanuit discipline opgelegd door zogenaamde gezondheidsgoeroes een aanslag op hun fysieke lichaam. Word de baas. Durf eigenwijs te zijn! Doe fysieke inspanningen, als jouw lichaam ontspannen is en genoeg reserve heeft. En anders: "Sorry, vandaag niet". Word flexibel in een tijd dat zeer veel logica verdwenen is. Die raad willen we jullie geven in deze tijden van zeer veel hectiek en zeer veel omkeringen.


Word flexibel in een tijd dat zeer veel logica verdwenen is  |  23 februari 2020  |  Oth - Ellen Rauh


Support

Als deze Oth-teksten jou voeden en inspireren, overweeg dan een donatie!
Door te doneren, help je ons bij het produceren van nieuwe boeken.
Wij zijn je zeer dankbaar voor elke donatie, hoe klein ook!

ten name van: E RAUH, ALMERE
IBAN: NL64 RABO 0134 9609 20

Of doe jezelf of iemand anders een boek cadeau!

Boeken

Nieuw boek!

Het oergeheugen van de Aarde
Wat kunnen we leren van de Aarde?

Ellen Rauh

BOEK - Het oergeheugen van de Aarde - Ellen RauhDit geïllustreerde boek geeft een ruim inzicht in de complexiteit van wat mensen de Aarde noemen. Niet alleen vanuit menselijk perspectief, want de Aarde is een fenomeen op zich. Het boek reflecteert op de onderlinge verbondenheid van al het leven op en in de Aarde en het belang van het herkennen en respecteren van de ritmes en cycli van de natuur. Het benadrukt het bestaan van een aangeboren oude kennis, een soort oer-weten, dat sommige individuen en dieren bezitten. Bovendien stelt het boek vraagtekens bij de mensgerichte kijk op de wereld, die de mens boven de natuurlijke wereld plaatst. Als klimaatverandering mens en economie niet zou schaden, zou de mens dan nog zo intensief met dit onderwerp bezig zijn? Kunnen we iets leren van de Aarde of is de Aarde er alleen voor ons om te overleven of te evolueren? Moet de Aarde 'gemanaged' worden door de mensen? Is er een script? Allemaal vragen waar je over kunt filosoferen, want hoeveel waarheden zijn er? Het boek moedigt je aan om open te staan voor veranderingen, te leren van alle aspecten van het leven en te erkennen dat je een tijdelijke reiziger bent op deze planeet.

boek bestellen


Transparantie
nieuwsgierigheid wijst je de weg

Ellen Rauh

BOEK - Transparantie - nieuwsgierigheid wijst je de weg - Oth - Ellen RauhTransparantie gaat over waarnemen: signalen, codes en fases kunnen herkennen en interpreteren. Alles wat evolueert, is gebonden aan tijdlijnen en elke tijdlijn is onderverdeeld in fases. Je kunt geen enkele fase overslaan. Transparantie kan je helpen in het kiezen van wat voor jou motiverend, ontspannend of voedend is. Jouw nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je als een soort speurhond het pad van jouw leven volgt, op zoek naar informatie en levenservaringen die jouw leven kunnen vormgeven en verrijken. Zo word je wie je bent: een uniek mens.

boek bestellen


Kosmisch Internet
inlogcodes en wachtwoorden

Ellen Rauh (teksten in Nederlands & Engels)

BOEK - Kosmisch Internet - inlogcodes en wachtwoorden - Oth - Ellen Rauh Dit boek is een verzameling van teksten, doorgegeven in zeventien jaar tijd, ontstaan uit het contact van Ellen Rauh met wat zij het 'Kosmisch Internet' noemt. De leden van Het Oth-team stellen zich één voor één voor, elk met hun eigen specialisatie.

Voor het Kosmisch Internet heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Elk wachtwoord geeft toegang tot een andere belevingswereld. Allemaal bespiegelingen, mogelijke waarheden, zoals je met een virtual reality bril in een andere realiteit kunt stappen. Jij bent vrij om te kiezen waar je je focus op wilt leggen. Wat vraag je je af en waar wil jij je door laten inspireren? Wil je in de realiteit stappen waarin er een soort van skype-verbinding is met iemand die de Aarde heeft verlaten? Volg je graag het gesprek met een specialist die veel weet over zielsaspecten? Wil jij in de realiteit stappen waarin wordt gesproken met het wezen van de Aarde? Zou je meer willen weten over de natuur an sich? Of wil je meer weten over sterrenstof? Allemaal mogelijke waarheden die jij als voedend kunt ervaren, als ontroerend en misschien zelfs als confronterend. Het is maar net door welke realiteit jij je op een bepaald moment wil laten voeden, inspireren of leiden. Er is keuze te over.

boek bestellen


De vijfde dimensie
de dimensie van de vernieuwende ideeën

Ellen Rauh

BOEK - De vijfde dimensie - de dimensie van de vernieuwende ideeën - Oth - Ellen RauhDe vijfde dimensie, de dimensie van de vernieuwende ideeën. Een gebruiksaanwijzing om door vernieuwingen te gaan. Een gebruiksaanwijzing om te schakelen naar de volgende voor jouw nieuwe fase. Een gebruiksaanwijzing hoe je om kunt gaan met ruimere bewustzijnen en met vernieuwende ideeën – vernieuwende ideeën die voor jou alleen zijn om de grenzen van een nieuwe fase te leren kennen of die bedoeld zijn voor een ruimere evolutie en vernieuwing in maatschappelijk denken. Dit alles staat te gebeuren als het de bedoeling is dat er een nieuwe fase aanbreekt – niet eerder en niet later. Maar als er op Aarde of op een deel van de Aarde een vernieuwende fase begint, zal er altijd een lange voorbereiding aan vooraf gaan. Als je zo kijkt naar de geschiedenis en wat er allemaal gaande is tijdens jouw leven in de wereld, kun je signalen herkennen van broeiende vernieuwing en kun je mee navigeren en begrip hebben voor de gedupeerden en begrip hebben voor de eventuele vernieuwing waar jij je niet in kunt vinden. Zo kun je afstand nemen of je engageren. Zo kun je jouw vrijheid in jouw begrenzing blijven ervaren en andere vrijheden en andere begrenzingen respecteren.

boek bestellen

De vierde dimensie
de dimensie van het Niets

Ellen Rauh

BOEK - De vierde dimensie - de dimensie van het Niets - Oth - Ellen RauhDe vierde dimensie gaat over het Niets. Alleen vanuit het Niets kunnen wij geïnspireerd worden door de vijfde dimensie. Het boek gaat verder over het accepteren van jezelf en je tekortkomingen. Door mens te zijn, heb je jezelf verbonden met de eerste, de tweede en de derde dimensie. Dit wordt uitgebreid uitgelegd in dit boek. Als je dit begrijpt, kun je contact krijgen via de vierde dimensie – het Niets – met de hogere dimensies. Door alles vanuit een ruimer perspectief te zien, ga je minder oordelen en ben je beter in staat om van jezelf te houden zoals je bent. Al deze dimensies zijn ook terug te vinden als lagen in en buiten de Aarde. Zij hebben ook invloed op alle leven op Aarde.

boek bestellen


Ontdek je eigen invloed

Ellen Rauh

BOEK - Ontdek je eigen invloed - Oth - Ellen RauhWaar word jij door beïnvloed en welke invloed heb je zelf? De beïnvloeding bij jou als mens begint al bij de bevruchting. Bij de samensmelting verbind je je met de bloedlijnen en de familiepatronen van je ouders. Je wordt beïnvloed door familiepatronen en de normen en waarden van de maatschappij waarin je opgroeit. Sommige patronen horen bij jou en andere heb je overgenomen uit gewoonte. Tijdens je leven ga je jezelf aanpassen of afzetten om zo je eigen waarheid te ontdekken. Wat je ook doet, jij hebt sowieso invloed op je omgeving. Je straalt je coderingen energetisch uit en deze werken magnetisch. Zo trek je mensen en situaties aan die deze overtuigingen bevestigen. Als je dit inziet, heb je de keuze om ze te accepteren of te veranderen. Zo ontwikkel je tijdens je leven verschillende talen, afhankelijk van je omgeving: de verbale taal, de lichaamstaal en de energetische taal. Veel spraakverwarring ontstaat door het gebruik van de verkeerde taal. Je eigenwaarde groeit als meerdere kwaliteiten van jezelf aan bod kunnen komen; in je intermenselijke relaties, je werk of in je vrije tijd. Als je eigenwaarde jouw eigen waarheid weerspiegelt, verdwijnt de behoefte om anderen te overtuigen. Dan kan je ook accepteren dat anderen hun eigen waarheid hebben en komt er als vanzelf meer saamhorigheid. Zo kan iedereen een aanvulling en een meerwaarde zijn voor het grote geheel.

boek bestellen