Ben een verbinder - Blijf jouw unieke bubbel - Durf regelmatig te zeggen: "Ik weet het niet"  |  3 oktober 2021  |  Oth - Ellen Rauh

Ben een verbinder

Beste samen hier aanwezig – fysiek en virtueel. Velen hier aanwezig of virtueel zijn hier niet alleen voor zichzelf. Niemand van jullie leeft alleen voor zichzelf. Elk van jullie individueel heeft invloed op anderen, soms groot, soms klein. Soms heb je meer invloed op mensen die je niet eens opmerkt dan op mensen die je heel vaak ziet.

Dit is precies wat er gaande is op de planeet Aarde. Mensen zoeken saamhorigheid om samen sterk te zijn, sterk te staan, invloed te hebben. Tegelijkertijd hebben diegenen die zogenaamd nergens aan meedoen, maar gewoon zichzelf blijven, vaak meer invloed.

Probeer op alle fronten neutraal te zijn. Neutraal wil zeggen: niet radicaal kiezen voor het één of het ander. Elk van jullie hier aanwezig heeft al een strijd geleverd tegen wat jullie ‘autoriteiten’ noemen. Lieve mensen, die strijd hebben jullie al gestreden. Ga je in herhaling of ga je voor neutraliteit? Neutraliteit wil zeggen dat je een verbinder kunt zijn.

Wil je een verbinder zijn of wil je bij een bepaalde begrensde groep horen? Wil je een vrijdenker zijn of een vrije persoonlijkheid? Je persoonlijkheid is tijdelijk. Je wezen is oneindig. Kies jij voor lange termijn of kies je voor korte termijn?

Als je kijkt naar menselijke gemeenschappen, dan zijn er altijd oorlogen geweest. Oorlogen ontstaan door verschillende overtuigingen, verschillende geloven. Gemeenschappen die moeiteloos samen konden gedijen, werden ineens gespleten tussen verraders, foute of slechte. En de mensen die niet meededen aan de strijd, bleven in de schaduw en deden ondergronds werk. Voor iedereen is dit bekend.

Nu hebben velen van jullie een keuze. Wat doe je? Ga je op de barricade of ga je je ondergronds verbinden? Helaas, een keuze is een keuze: het één of het ander. Waar heb jij voldoening van?

Probeer een vrijdenker te blijven. Probeer niet mee te gaan met alles wat groots lijkt, wat een hype is; want voor je het weet, zit je gevangen in een hype.

Durf jij jezelf te zijn – uniek, neutraal, voor veel partijen toegankelijk – of wil jij zo graag bij een bepaalde groep horen?

Wat is vrij zijn? Strijd je voor vrijheid voor jezelf of ga je strijden voor de vrijheid van anderen? Ook dat is een vrijheid. Dus strijd je voor jezelf of strijd je voor anderen? Blijf je neutraal voor jezelf omdat je niet durft te kiezen of blijf je neutraal voor anderen om een verbinder te zijn? Alles is een keuze en veel mensen hebben een zeer sterke persoonlijkheid en een sterke intuïtie. Maar het is zeer moeilijk om in mediastormen en in hypes jezelf niet te laten vervormen om mee te doen. Het vergt zeer veel om neutraal jezelf te blijven.

Je zou denken: “Dat is niet vermoeiend, want ik doe niet mee”. Maar het is zooooo vermoeiend om niet meegetrokken te worden – en dit blijft. Er komen nog veel meer keuzes – heel veel waarvan jullie geen notie hebben. Dus, pas op de plaats – soms neutraal, soms radicaal, naargelang met wie je omgaat. Wat je ook doet, het is vermoeiend.

Blijf jouw unieke bubbel

Veel mensen zijn oververmoeid door keuzestress. “Waar moet ik voor kiezen? Waar moet ik me aan houden? Hier is het zo, daar is het zo”. Niets is meer vanzelfsprekend. En dat zal zeker nog blijven tot begin volgend jaar. Dus bereid je voor op allerlei hypes, op allerlei mediastormen en verwen je lichaam, wat enorm veel te verduren krijgt om te blijven staan in een opstandige groep of om afstand te houden. Ook dit vergt zeer veel energie: jezelf blijven in je eigen bubbel, jouw unieke bubbel.

Verzorg jouw unieke bubbel, waar enorm veel op ingebeukt zal worden, om je mee te trekken of om je af te stoten. Blijf jouw unieke bubbel. Bescherm jouw bubbel – niet meer zozeer alleen tegen virussen en tegen ziektes en whatever waar mensen zich voor willen beschermen – nee, een bubbel met een sterke bolster die beuken kan opvangen, beuken van links, van rechts, van boven, uit onverwachte hoeken – allemaal beuken die jou proberen in een bepaalde richting te duwen. Op het moment dat je dat in de gaten hebt, moet je dus je bolster zeer goed beschermen en je soms helemaal in de schaduw zetten en een andere keer als de kust voor jou veilig voelt, heerlijk ergens naartoe gaan in jouw bubbel. Geniet van jouw bubbel. Maar als je in een groep, in een gemeenschap, in een land, je helemaal goed voelt, ‘word’ niet die bubbel. Geniet met jouw bubbel in een groepsbubbel, maar blijf jouw bubbel. En als je uit een groepsbubbel stapt – om wat voor reden dan ook, vrijwillig of gedwongen – en je hebt tijd voor jezelf: ga zitten, neem de tijd om in jouw bubbel te zitten.

Iedereen hier aanwezig gaat regelmatig slapen, gelukkig. Slaap in jouw bubbel! Ben je bewust voor je gaat slapen van jouw bubbel. Als jij je bewust bent, je focus verlegt op jouw unieke bubbel, activeer je jouw bubbel en slaap je in jouw bubbel. Dat is een afspraak met jezelf.

Je lichaam, je emoties, je denken, al die systemen in jouw lichaam, hebben een geheugen en met al die systemen kan jouw wezen een afspraak maken. Je persoonlijkheid is slachtoffer van al die systemen, maar jouw wezen niet.

Dus voor je gaat slapen, maak even contact met jouw wezen, wat dat lichaam eigenlijk niet nodig heeft maar het tijdelijk op Aarde bewoont en ga met jouw wezen in jouw bubbel liggen voor je in slaap valt. Dan is dat een tijd dat je even neutraal kunt zijn, waardoor je als je wakker wordt weer fris en fruitig naar de realiteit te kunt kijken. Op het einde van de dag zul je je bewust zijn dat je van heel veel realiteiten deel hebt uitgemaakt gedurende die dag. Maar hoeveel realiteiten er ook om je heen waren en van hoeveel realiteiten jij ook deelnemer was, dat is allemaal niet belangrijk meer als je gaat slapen, dan is het ‘jij en je wezen in jouw bubbel’ om kracht op te doen voor de volgende dag.

Durf regelmatig te zeggen: “Ik weet het niet”

Beheer dus je energie. Besef en accepteer dat het nu een zeer vermoeiende tijd is om of te kiezen om mee te doen of neutraal te blijven. Van alle kanten wordt er druk op je uitgeoefend, worden er meningen gevraagd. Durf regelmatig te zeggen: “Ik weet het niet”. Maar dan moet je het ook niet willen weten. Het is zo vermoeiend om alles te willen weten.

Voel je vaker als ‘een kind zonder verantwoordelijkheden’ – het gelukkige kind wat niets hoeft te weten – want daar zijn de ouders voor of diegenen die ervoor verantwoordelijkheid nemen. Neem regelmatig een time out met de overtuiging dat er verantwoordelijken zijn die voor jou zorgen. Even spelen, even niets te hoeven weten, waardoor je ook niets verkeerd kunt doen, toch zeker niet bewust. Je doet iets bewust verkeerd als je het weet. Maar als je het niet weet, dan is het per ongeluk en kun je zeggen: “Sorry”.

Probeer dus regelmatig een korte speeltijd voor jezelf in te lassen en verzorg jouw unieke bubbel met een sterke bolster.

Wij wensen jullie good luck en een goeie reis in deze vermoeiende tijd.

Voel de grote liefde en support van Oth en de Zijnen.

Ben een verbinder - Blijf jouw unieke bubbel - Durf regelmatig te zeggen: "Ik weet het niet"  |  3 oktober 2021  |  Oth - Ellen Rauh

 


Support

Als deze Oth-teksten jou voeden en inspireren, overweeg dan een donatie!
Door te doneren, help je ons bij het produceren van nieuwe boeken.
Wij zijn je zeer dankbaar voor elke donatie, hoe klein ook!

ten name van: E RAUH, ALMERE
IBAN: NL64 RABO 0134 9609 20

Of doe jezelf of iemand anders een boek cadeau!

Boeken

Nieuw boek!

Het oergeheugen van de Aarde
Wat kunnen we leren van de Aarde?

Ellen Rauh

BOEK - Het oergeheugen van de Aarde - Ellen RauhDit geïllustreerde boek geeft een ruim inzicht in de complexiteit van wat mensen de Aarde noemen. Niet alleen vanuit menselijk perspectief, want de Aarde is een fenomeen op zich. Het boek reflecteert op de onderlinge verbondenheid van al het leven op en in de Aarde en het belang van het herkennen en respecteren van de ritmes en cycli van de natuur. Het benadrukt het bestaan van een aangeboren oude kennis, een soort oer-weten, dat sommige individuen en dieren bezitten. Bovendien stelt het boek vraagtekens bij de mensgerichte kijk op de wereld, die de mens boven de natuurlijke wereld plaatst. Als klimaatverandering mens en economie niet zou schaden, zou de mens dan nog zo intensief met dit onderwerp bezig zijn? Kunnen we iets leren van de Aarde of is de Aarde er alleen voor ons om te overleven of te evolueren? Moet de Aarde 'gemanaged' worden door de mensen? Is er een script? Allemaal vragen waar je over kunt filosoferen, want hoeveel waarheden zijn er? Het boek moedigt je aan om open te staan voor veranderingen, te leren van alle aspecten van het leven en te erkennen dat je een tijdelijke reiziger bent op deze planeet.

boek bestellen


Transparantie
nieuwsgierigheid wijst je de weg

Ellen Rauh

BOEK - Transparantie - nieuwsgierigheid wijst je de weg - Oth - Ellen RauhTransparantie gaat over waarnemen: signalen, codes en fases kunnen herkennen en interpreteren. Alles wat evolueert, is gebonden aan tijdlijnen en elke tijdlijn is onderverdeeld in fases. Je kunt geen enkele fase overslaan. Transparantie kan je helpen in het kiezen van wat voor jou motiverend, ontspannend of voedend is. Jouw nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je als een soort speurhond het pad van jouw leven volgt, op zoek naar informatie en levenservaringen die jouw leven kunnen vormgeven en verrijken. Zo word je wie je bent: een uniek mens.

boek bestellen


Kosmisch Internet
inlogcodes en wachtwoorden

Ellen Rauh (teksten in Nederlands & Engels)

BOEK - Kosmisch Internet - inlogcodes en wachtwoorden - Oth - Ellen Rauh Dit boek is een verzameling van teksten, doorgegeven in zeventien jaar tijd, ontstaan uit het contact van Ellen Rauh met wat zij het 'Kosmisch Internet' noemt. De leden van Het Oth-team stellen zich één voor één voor, elk met hun eigen specialisatie.

Voor het Kosmisch Internet heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Elk wachtwoord geeft toegang tot een andere belevingswereld. Allemaal bespiegelingen, mogelijke waarheden, zoals je met een virtual reality bril in een andere realiteit kunt stappen. Jij bent vrij om te kiezen waar je je focus op wilt leggen. Wat vraag je je af en waar wil jij je door laten inspireren? Wil je in de realiteit stappen waarin er een soort van skype-verbinding is met iemand die de Aarde heeft verlaten? Volg je graag het gesprek met een specialist die veel weet over zielsaspecten? Wil jij in de realiteit stappen waarin wordt gesproken met het wezen van de Aarde? Zou je meer willen weten over de natuur an sich? Of wil je meer weten over sterrenstof? Allemaal mogelijke waarheden die jij als voedend kunt ervaren, als ontroerend en misschien zelfs als confronterend. Het is maar net door welke realiteit jij je op een bepaald moment wil laten voeden, inspireren of leiden. Er is keuze te over.

boek bestellen


De vijfde dimensie
de dimensie van de vernieuwende ideeën

Ellen Rauh

BOEK - De vijfde dimensie - de dimensie van de vernieuwende ideeën - Oth - Ellen RauhDe vijfde dimensie, de dimensie van de vernieuwende ideeën. Een gebruiksaanwijzing om door vernieuwingen te gaan. Een gebruiksaanwijzing om te schakelen naar de volgende voor jouw nieuwe fase. Een gebruiksaanwijzing hoe je om kunt gaan met ruimere bewustzijnen en met vernieuwende ideeën – vernieuwende ideeën die voor jou alleen zijn om de grenzen van een nieuwe fase te leren kennen of die bedoeld zijn voor een ruimere evolutie en vernieuwing in maatschappelijk denken. Dit alles staat te gebeuren als het de bedoeling is dat er een nieuwe fase aanbreekt – niet eerder en niet later. Maar als er op Aarde of op een deel van de Aarde een vernieuwende fase begint, zal er altijd een lange voorbereiding aan vooraf gaan. Als je zo kijkt naar de geschiedenis en wat er allemaal gaande is tijdens jouw leven in de wereld, kun je signalen herkennen van broeiende vernieuwing en kun je mee navigeren en begrip hebben voor de gedupeerden en begrip hebben voor de eventuele vernieuwing waar jij je niet in kunt vinden. Zo kun je afstand nemen of je engageren. Zo kun je jouw vrijheid in jouw begrenzing blijven ervaren en andere vrijheden en andere begrenzingen respecteren.

boek bestellen

De vierde dimensie
de dimensie van het Niets

Ellen Rauh

BOEK - De vierde dimensie - de dimensie van het Niets - Oth - Ellen RauhDe vierde dimensie gaat over het Niets. Alleen vanuit het Niets kunnen wij geïnspireerd worden door de vijfde dimensie. Het boek gaat verder over het accepteren van jezelf en je tekortkomingen. Door mens te zijn, heb je jezelf verbonden met de eerste, de tweede en de derde dimensie. Dit wordt uitgebreid uitgelegd in dit boek. Als je dit begrijpt, kun je contact krijgen via de vierde dimensie – het Niets – met de hogere dimensies. Door alles vanuit een ruimer perspectief te zien, ga je minder oordelen en ben je beter in staat om van jezelf te houden zoals je bent. Al deze dimensies zijn ook terug te vinden als lagen in en buiten de Aarde. Zij hebben ook invloed op alle leven op Aarde.

boek bestellen


Ontdek je eigen invloed

Ellen Rauh

BOEK - Ontdek je eigen invloed - Oth - Ellen RauhWaar word jij door beïnvloed en welke invloed heb je zelf? De beïnvloeding bij jou als mens begint al bij de bevruchting. Bij de samensmelting verbind je je met de bloedlijnen en de familiepatronen van je ouders. Je wordt beïnvloed door familiepatronen en de normen en waarden van de maatschappij waarin je opgroeit. Sommige patronen horen bij jou en andere heb je overgenomen uit gewoonte. Tijdens je leven ga je jezelf aanpassen of afzetten om zo je eigen waarheid te ontdekken. Wat je ook doet, jij hebt sowieso invloed op je omgeving. Je straalt je coderingen energetisch uit en deze werken magnetisch. Zo trek je mensen en situaties aan die deze overtuigingen bevestigen. Als je dit inziet, heb je de keuze om ze te accepteren of te veranderen. Zo ontwikkel je tijdens je leven verschillende talen, afhankelijk van je omgeving: de verbale taal, de lichaamstaal en de energetische taal. Veel spraakverwarring ontstaat door het gebruik van de verkeerde taal. Je eigenwaarde groeit als meerdere kwaliteiten van jezelf aan bod kunnen komen; in je intermenselijke relaties, je werk of in je vrije tijd. Als je eigenwaarde jouw eigen waarheid weerspiegelt, verdwijnt de behoefte om anderen te overtuigen. Dan kan je ook accepteren dat anderen hun eigen waarheid hebben en komt er als vanzelf meer saamhorigheid. Zo kan iedereen een aanvulling en een meerwaarde zijn voor het grote geheel.

boek bestellen