Blijf in het midden - 27 maart 2022  |  Oth - Ellen Rauh

Blijf in het midden

Middenweg tussen voorbereiden of verrast worden

Voor jullie lijkt het een super hectische tijd. Het is velen van jullie zomaar ineens overvallen. Zoals Corona jullie overvallen heeft, is dit ook weer 'een overvallen van iets'. Veel mensen zijn totaal niet verrast, maar jullie zijn verrast. Veel mensen waren totaal niet verrast door Corona, maar het merendeel van de mensen was verrast door Corona. Veel mensen zijn totaal niet verrast door klimaatveranderingen, maar een heel groot deel is compleet verrast.

Beste mensen, 'weten' kan een belemmering zijn. 'Niet weten' of ' niet willen weten' kan een voordeel zijn, maar dan wordt je wel verrast. Dat is het nadeel. Wil je verrast worden door whatever? Of wil je je voorbereiden op iets? Geen van beide is aan te raden vanuit je persoonlijkheid. Blijf in het midden. Probeer niet de hele wereld, alle problemen op je te nemen.

Oorlogen zijn er altijd geweest als je eerlijk bent. Maar vaak was het 'een ver van je bed show' en kon je het moeiteloos ter zijde schuiven. Als het dichterbij komt, wordt het een ander verhaal. Klimaatveranderingen waren al lange tijd bezig, maar als je ineens met overstromingen te maken krijgt, wordt het een ander verhaal. Wederom, het kan jou ook gebeuren. Ben je verrast of ben je voorbereid? Daar tussendoor laveren, blijft een probleem en is een aanslag op jullie 'genieten': "Leven is genieten. Vrijheid, blijheid. Daar gaan we voor. In het kwadraat liefst!" Maar vrijheid en blijheid, terwijl er zware tijden zijn, zijn ook belangrijk.

Waar wil jij je voor inzetten?

Probeer als een jongleur alle ballen in de lucht te houden, door het af en toe niet te willen weten. Als je het moet weten, zul je het weten. Je kan af en toe vol mededogen, medelijden en kritiek ervaren wat er gebeurt en op een andere tijd weer gewoon iets heel leuks doen, terwijl er zoveel ellende is – ook dat kan! Gewoon gaan slapen, gewoon je werk doen, gewoon genieten of vanuit mededogen allerlei ondernemingen opzetten om mensen te helpen. Er zijn zeer veel mogelijkheden. Er zijn nog nooit zoveel mogelijkheden geweest.

Waar wil jij je voor inzetten? En hoe kun je het volhouden om je er voor in te blijven zetten? Dan moet je dus zeer goed voor jezelf zorgen. Als jij je voorgenomen hebt om mensen te helpen, zul je goed voor jezelf moeten zorgen om die mensen te kunnen blijven helpen. Als jij je voorgenomen hebt, om mensen te inspireren, zul je goed voor jezelf moeten zorgen en zorgen dat ook jij altijd geïnspireerd blijft, want anders loop je leeg. Als jij vreugde door wil geven, joy door wil geven, moet je wel zorgen dat je regelmatig gevoed wordt door joy, anders loop je ook leeg. Dat zijn allerlei aspecten die nu allemaal mee gaan wegen.

  • Wat wil jij?
  • Voor wie wil je er zijn?
  • Wat moet je daar voor over hebben?
  • Wat kun je aan?
  • En wat moet je overlaten aan een ander?

Wat wil je weten? En waarom wil je het weten?

Wil je alles weten? Dat slaat heel vaak om in 'het beter weten'. Kun jij moeiteloos vertrouwen op mensen die het beter weten, zonder dat jij hoeft te weten wat ze weten? Dat vertrouwen bedoelen wij: in een vliegtuig stappen, omdat je ervan overtuigd bent dat de piloot weet hoe die moet vliegen. Dat is vertrouwen. Als je het allemaal wil weten en je ermee wil gaan bemoeien, kun je niet ontspannen op de stoel blijven zitten.

Probeer dus regelmatig onderscheid te maken:

  • Wat wil je weten?
  • En waarom wil je het weten?
  • Dient het weten jou?
  • Dient het weten anderen omdat je je weten kunt doorgeven?

Of is het een verslaving om niet te genieten – moeiteloos te genieten van het leven – omdat je het zo druk hebt om alles te willen weten en alles bij te houden wat jij bij moet houden? Veel mensen zijn overspannen van alles te willen weten en alle hypes bij te houden.

Meebewegen als riet

Probeer regelmatig afstand te nemen van wat in jouw leven té is – wat die té ook mag zijn. Als je heel graag lekker eet, ga dan eens af en toe heel miniem eten als tegenwicht. Een heel simpel voorbeeld. Dan wordt je soepel en ga jij als het aan de orde is, weten hoe jij moet dimmen, hoe je moet minderen. En als je kunt, kun je ook vermeerderen. Steeds vaker zullen jullie in staat zijn om beide te doen, als je principes loslaat. Elke té – wat ook een principe kan zijn – af een toe een keer proberen los te laten en dan weer te genieten van je principes. Zo kun je soepeler in het leven staan, meebewegen als riet, rustig blijven staan en een beetje deinen als er een briesje is, maar als er een storm is, beroep doen op je wortelgestel en stevig blijven staan. Laveren tussen de stormen. En als je eerlijk bent, zijn het heel vaak stormen door het willen weten en door je te verbinden met andermans stormen. Blijf bij je eigen stormen en verbind je af en toe met andermans stormen vanuit mededogen – maar beide niet té.

Waar wordt je blij van? Waar heb je voldoening van? En wanneer krijg jij het bewijs dat je krachtig bent? Want dat is ook wel eens prettig, om zelfvertrouwen te kweken: 'Ik doe er toe'. Je mannetje staan. En tegelijkertijd regelmatig durven zeggen: "Nee, ik heb er geen zin in." Dat zijn allemaal facetten die nu aan de orde zijn. Elke té zal nu uitvergroot worden. Dus probeer in het midden te blijven. Als je merkt dat je je ergens door naar beneden getrokken voelt, als je merkt dat je ergens onrustig van wordt, probeer jezelf terug te fluiten en iets te gaan doen wat jou ontspant, iets te gaan doen wat het tegendeel is, niet uitvergroot, maar juist in het klein om het té te dimmen. Je gaat het té niet dimmen door een andere té. Onthoud dat goed. Als je een té ervaart, ga dimmen met een kleine tegenbeweging, dan glijd je mee, anders kom je in een jojo-effect wat zeer schadelijk is voor je zenuwstelsel en voor je hele lichaam. Probeer dus regelmatig naar het midden te gaan, de zen en de rust in jezelf. En zen is een lichte energie, niet de uitbundige vrolijkheid, nee. Het niets, het totale niets. Heb je teveel verdriet, teveel zwaarte, ga dan naar de joy, regelmatig. Heb je alleen maar joy, probeer dan miniem mededogen te ontwikkelen voor iets wat heel erg is. Dat raden wij jullie aan.

Alles wordt uitvergroot, door de media, door de mensheid, door alle hypes en alle sociale media. Weet dat je gebruikt wordt. Weet dat je gemanipuleerd wordt. Weet dat je gebrainwasht wordt. Geniet ervan als het je dient, maar ga regelmatig even afkoppelen en naar het midden en naar het tegendeel.

Dat is wat wij jullie allemaal aanraden en laat al de rest maar rijpen, want het zou wel eens heel anders kunnen gaan dan iedereen vermoedt. Laat los om het precies te willen weten.

Wij wensen jullie een hele dierbare verrassende intense tijd.

Blijf in het midden - 27 maart 2022  |  Oth - Ellen Rauh


Support

Als deze Oth-teksten jou voeden en inspireren, overweeg dan een donatie!
Door te doneren, help je ons bij het produceren van nieuwe boeken.
Wij zijn je zeer dankbaar voor elke donatie, hoe klein ook!

ten name van: E RAUH, ALMERE
IBAN: NL64 RABO 0134 9609 20

Of doe jezelf of iemand anders een boek cadeau!

Boeken

Nieuw boek!

Het oergeheugen van de Aarde
Wat kunnen we leren van de Aarde?

Ellen Rauh

BOEK - Het oergeheugen van de Aarde - Ellen RauhDit geïllustreerde boek geeft een ruim inzicht in de complexiteit van wat mensen de Aarde noemen. Niet alleen vanuit menselijk perspectief, want de Aarde is een fenomeen op zich. Het boek reflecteert op de onderlinge verbondenheid van al het leven op en in de Aarde en het belang van het herkennen en respecteren van de ritmes en cycli van de natuur. Het benadrukt het bestaan van een aangeboren oude kennis, een soort oer-weten, dat sommige individuen en dieren bezitten. Bovendien stelt het boek vraagtekens bij de mensgerichte kijk op de wereld, die de mens boven de natuurlijke wereld plaatst. Als klimaatverandering mens en economie niet zou schaden, zou de mens dan nog zo intensief met dit onderwerp bezig zijn? Kunnen we iets leren van de Aarde of is de Aarde er alleen voor ons om te overleven of te evolueren? Moet de Aarde 'gemanaged' worden door de mensen? Is er een script? Allemaal vragen waar je over kunt filosoferen, want hoeveel waarheden zijn er? Het boek moedigt je aan om open te staan voor veranderingen, te leren van alle aspecten van het leven en te erkennen dat je een tijdelijke reiziger bent op deze planeet.

boek bestellen


Transparantie
nieuwsgierigheid wijst je de weg

Ellen Rauh

BOEK - Transparantie - nieuwsgierigheid wijst je de weg - Oth - Ellen RauhTransparantie gaat over waarnemen: signalen, codes en fases kunnen herkennen en interpreteren. Alles wat evolueert, is gebonden aan tijdlijnen en elke tijdlijn is onderverdeeld in fases. Je kunt geen enkele fase overslaan. Transparantie kan je helpen in het kiezen van wat voor jou motiverend, ontspannend of voedend is. Jouw nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je als een soort speurhond het pad van jouw leven volgt, op zoek naar informatie en levenservaringen die jouw leven kunnen vormgeven en verrijken. Zo word je wie je bent: een uniek mens.

boek bestellen


Kosmisch Internet
inlogcodes en wachtwoorden

Ellen Rauh (teksten in Nederlands & Engels)

BOEK - Kosmisch Internet - inlogcodes en wachtwoorden - Oth - Ellen Rauh Dit boek is een verzameling van teksten, doorgegeven in zeventien jaar tijd, ontstaan uit het contact van Ellen Rauh met wat zij het 'Kosmisch Internet' noemt. De leden van Het Oth-team stellen zich één voor één voor, elk met hun eigen specialisatie.

Voor het Kosmisch Internet heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Elk wachtwoord geeft toegang tot een andere belevingswereld. Allemaal bespiegelingen, mogelijke waarheden, zoals je met een virtual reality bril in een andere realiteit kunt stappen. Jij bent vrij om te kiezen waar je je focus op wilt leggen. Wat vraag je je af en waar wil jij je door laten inspireren? Wil je in de realiteit stappen waarin er een soort van skype-verbinding is met iemand die de Aarde heeft verlaten? Volg je graag het gesprek met een specialist die veel weet over zielsaspecten? Wil jij in de realiteit stappen waarin wordt gesproken met het wezen van de Aarde? Zou je meer willen weten over de natuur an sich? Of wil je meer weten over sterrenstof? Allemaal mogelijke waarheden die jij als voedend kunt ervaren, als ontroerend en misschien zelfs als confronterend. Het is maar net door welke realiteit jij je op een bepaald moment wil laten voeden, inspireren of leiden. Er is keuze te over.

boek bestellen


De vijfde dimensie
de dimensie van de vernieuwende ideeën

Ellen Rauh

BOEK - De vijfde dimensie - de dimensie van de vernieuwende ideeën - Oth - Ellen RauhDe vijfde dimensie, de dimensie van de vernieuwende ideeën. Een gebruiksaanwijzing om door vernieuwingen te gaan. Een gebruiksaanwijzing om te schakelen naar de volgende voor jouw nieuwe fase. Een gebruiksaanwijzing hoe je om kunt gaan met ruimere bewustzijnen en met vernieuwende ideeën – vernieuwende ideeën die voor jou alleen zijn om de grenzen van een nieuwe fase te leren kennen of die bedoeld zijn voor een ruimere evolutie en vernieuwing in maatschappelijk denken. Dit alles staat te gebeuren als het de bedoeling is dat er een nieuwe fase aanbreekt – niet eerder en niet later. Maar als er op Aarde of op een deel van de Aarde een vernieuwende fase begint, zal er altijd een lange voorbereiding aan vooraf gaan. Als je zo kijkt naar de geschiedenis en wat er allemaal gaande is tijdens jouw leven in de wereld, kun je signalen herkennen van broeiende vernieuwing en kun je mee navigeren en begrip hebben voor de gedupeerden en begrip hebben voor de eventuele vernieuwing waar jij je niet in kunt vinden. Zo kun je afstand nemen of je engageren. Zo kun je jouw vrijheid in jouw begrenzing blijven ervaren en andere vrijheden en andere begrenzingen respecteren.

boek bestellen

De vierde dimensie
de dimensie van het Niets

Ellen Rauh

BOEK - De vierde dimensie - de dimensie van het Niets - Oth - Ellen RauhDe vierde dimensie gaat over het Niets. Alleen vanuit het Niets kunnen wij geïnspireerd worden door de vijfde dimensie. Het boek gaat verder over het accepteren van jezelf en je tekortkomingen. Door mens te zijn, heb je jezelf verbonden met de eerste, de tweede en de derde dimensie. Dit wordt uitgebreid uitgelegd in dit boek. Als je dit begrijpt, kun je contact krijgen via de vierde dimensie – het Niets – met de hogere dimensies. Door alles vanuit een ruimer perspectief te zien, ga je minder oordelen en ben je beter in staat om van jezelf te houden zoals je bent. Al deze dimensies zijn ook terug te vinden als lagen in en buiten de Aarde. Zij hebben ook invloed op alle leven op Aarde.

boek bestellen


Ontdek je eigen invloed

Ellen Rauh

BOEK - Ontdek je eigen invloed - Oth - Ellen RauhWaar word jij door beïnvloed en welke invloed heb je zelf? De beïnvloeding bij jou als mens begint al bij de bevruchting. Bij de samensmelting verbind je je met de bloedlijnen en de familiepatronen van je ouders. Je wordt beïnvloed door familiepatronen en de normen en waarden van de maatschappij waarin je opgroeit. Sommige patronen horen bij jou en andere heb je overgenomen uit gewoonte. Tijdens je leven ga je jezelf aanpassen of afzetten om zo je eigen waarheid te ontdekken. Wat je ook doet, jij hebt sowieso invloed op je omgeving. Je straalt je coderingen energetisch uit en deze werken magnetisch. Zo trek je mensen en situaties aan die deze overtuigingen bevestigen. Als je dit inziet, heb je de keuze om ze te accepteren of te veranderen. Zo ontwikkel je tijdens je leven verschillende talen, afhankelijk van je omgeving: de verbale taal, de lichaamstaal en de energetische taal. Veel spraakverwarring ontstaat door het gebruik van de verkeerde taal. Je eigenwaarde groeit als meerdere kwaliteiten van jezelf aan bod kunnen komen; in je intermenselijke relaties, je werk of in je vrije tijd. Als je eigenwaarde jouw eigen waarheid weerspiegelt, verdwijnt de behoefte om anderen te overtuigen. Dan kan je ook accepteren dat anderen hun eigen waarheid hebben en komt er als vanzelf meer saamhorigheid. Zo kan iedereen een aanvulling en een meerwaarde zijn voor het grote geheel.

boek bestellen